Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pia Myrvold - Pressefoto Steneresen museum, Oslo

Pia Myrvold – Pressefoto Steneresen museum, Oslo

 

Stenersenmuseet, Oslo               22. november 2012  – 3. februar 2013 works in motion – new parameters in painting and sculpture

Sist torsdag var det Arttalk og boklansering med Pia Myrvold i Stenersenmuseet i Oslo. Pia Myrvold viste rundt i sin utstilling og senere ble publikumet invitert med på Art talk. Jeg har ikke hatt tid til å gå gjennom mine litt over en time lange lydopptak fra omvisningen og art talk, men håper jeg snart rekker det og kan skrive litt mer om det her også. I mellomtiden kan jeg bare anbefale alle å ta seg en tur til ustillingen innen 3. februar. 🙂

Fra pressemeldingen:
” Paris-baserte Pia Myrvold har siden tidlig 90-tall utforsket strategier innen ny mediakunst, og er i dag regnet som en av de tidlige pionerer innen internasjonal digital kunst. I løpet av de siste ti årene har hennes forskning innen 3D-verktøy skilt ut to  for så vidt ulike felt, som Myrvold kombinerer i sine utstillings-strategier.
I det første feltet arbeider hun med 3D-animasjon der skuplturelle former skapes. I et tidsforløp transformeres  de til de kommer tilbake til sitt utgangspunkt, deretter gjentas de som sykluser , presentert som egne videoverk. I hver skupturell form finnes underliggende abstrakte betydninger, som har røtter både i språk og tegn, som i hieroglyfer eller bokstaver. Pia Myrvold ser muligheten til å mediere skulptur som en transformerende form, og ser potensialet til utvikling av vår tids  måte å forstå ideer på.

Pia Myrvold - Pressefoto fra Stenersen museet, Oslo

Pia Myrvold – Pressefoto fra Stenersen museet, Oslo

Det andre feltet Myrvold er en aktiv utvikler av, er  digitale arkitektoniske miljøer og strukturer. Det finner vi i storformat multiskjerm-installasjoner som Video Tunnel, Star Gate, og Video Spiral. (…)
I Stenersenmuseet vil utstilingens hovedvekt ligge innen  Myrvolds forskning innen 3D animasjon, med serier av  sekvenser,  presentert som malerier og skulpturer. En installasjon, Video Spiral, først presentert som en del av FLOW – a work in motion, et uavhengig prosjekt i forbindelse med kunstbiennalen i Venezia, 2011, blir her gjenskapt med en ny video-loop kalt “Rhythm, color and texture play II”.”

Kilde: Stenersen Museet, Oslo

 

Advertisements